Tapa linnas avati uus ärimaja

Uus ärimaja Tapal, Pikk 3Täna, 1. augustil avati Tapal Pikk 3 uus ärimaja. Hoones alustasid tööd Poola firma PEPCO kauplus ja HESBURGERi restoran. Ärimajas on ka EESTI POST AS kohalik postkontor. PEPCO kauplus kaupleb rõivastega ja kodukaupadega.

Uus hoone sai valmis märkimisväärselt kiiresti. Tapa Vallavalitsus väljastas ehitusloa möödunud aasta oktoobri lõpus ja 19. detsembril mineval aastal alustati vana hoone lammutamisega. Senine hoone oli olnud kasutuses vaid osaliselt ning oma kulunud väljanägemisega risustas linnapilti. Nüüd, seitse kuud hiljem, on ärimaja valmis.

Tapa vallavanem Riho Tell märkis oma sõnavõtus, et Tapa linna ja valla jaoks on see suur asi, sest meile siia ei lisandu uusi hooneid igapäevaselt või igakuiselt nagu suuremates linnades. Ärimaja arendaja esindajad tõdesid, et selleks, et Tapale tulla, oli vaja põhjalik äriplaan ette valmistada ning kõiki riske hinnata. Samas aitas otsusele ehitada Tapale uus ärimaja kaasa Tapa Vallavalitsuse tugev toetus ja soov saada linna uus ettevõte ja uus nägus hoone. Kohalik omavalitsus lahendas kõik seadustega ettenähtud formaalsused kiiresti.

Uues ärimajas loodi kokku töökohad 20–25 töötajale, kellest enamus on Tapa valla elanikud. Lisaks sellele tekkis linnapilti uus ilus ja kaasaegne hoone. Uus ärimaja on järjekordne tunnistus sellest, et Tapa areng hakkab hoogu sisse saama. Allpool on toodud pildid vanast hoonest ja uuest ärimajast.

Tapa Vallavalitsus