Tamsalu kultuurimajas toimus 13. korda vabatahtlikkusel põhinev Tamsalu Tantsulaager

 

Tamsalu Tantsulaager on augusti alguses Tamsalu ja Tapa valla noortele korraldatud laager, kus iga laagripäev koosneb tantsimisest ning põnevatest õhtustest tegevustest.

Laagri meeskond koosneb nii Tamsalus üles kasvanud kui ka mujalt vabatahtlikult abistama tulnud noortest inimestest, kelle eesmärkideks on pakkuda noortele meeldejäävaid emotsioone ja tõestada, et igaühes meist peitub tantsulõvi.

Laagris osales sel aastal lausa 105 noort, kes kõik nautisid laagripäevi ja koos tantsimist täiel rinnal.

Esimest aastat laagris osalev Karoliina ütles, et see on kõige lahedam laager, kus ta kunagi käinud on, kõik treenerid on nii toredad ja ta on leidnud palju sõpru ja saanud palju uusi asju proovida.

Üks laagri korraldajatest, Lisanne Lindre kommenteeris, miks ta juba mitmendat aastat laagrit korraldab: „Kõik me- korraldajad, treenerid ja vabatahtlikud oleme ise laagris lastena osalenud. Meid on meeskonnas kokku 22 ja 19 meist on tantsulaagris ise ka käinud. Me oleme siin selle pärast, et meile nii väga meeldib ja me ei taha kunagi päriselt suureks kasvada."

Lisanne õde, Eliise Lindre lisas, et see on mingi tunne tema sees, mis motiveerib ikka ja jälle tantsulaagrit korraldama: „Mul on mingi seletamatu sisemine missioon, et Tamsalu ja Tapa valla noortel oleks siin äge elada ja nad saaksid põnevaid asju teha. See on minu jaoks võimalus tantsimine ja noorsootöö ühendada."

Esimest korda laagri korraldajana ametis olev Evgenia Iarnia teatas, et Tamsalu Tantsulaagri korraldamises kaasa löömine on olnud tema unistus alates sellest ajast, kui ta 2011. aastal esimest korda lapsena laagris tantsis. Vahepeal osalesin mõned aastad treenerina, aga tundsin, et soovin veel rohkem panustada ja korraldajana kätt proovida. „Õnneks meil koostöö sujub, sest kogu meeskond on ühise asja eest väljas. Eesmärk on pakkuda meie oma noortele toredat elamust meie oma Tamsalus."

Tamsalu Kultuurimaja kultuurijuht Kerli Relli tõi välja, kui tore on see, et laagrit on aastate jooksul justkui edasi pärandatud. Alguses olid laagril ühed korraldajad ja kuidagi sujuvalt ja loomulikult on korraldajad aastatega mitmeid kordi vahetunud, aga laagri olemus ja mõte on jäänud ikkagi samaks. „Eriti äge on see, et mina olin laagri korraldamise juures esimesed 6 aastat ja nüüd on laagris tantsimas juba minu laps.  See on nii võimas kogukondlik üritus ja traditsioon! Loodan, et motiveeritud korraldajaid ja juhendajaid jätkub veel kauaks ja olen väga tänulik neile noortele, kes seda traditsiooni edasi kannavad."

Tantsulaagri viimasel päeval toimus suur kontsert, kus esitati laagris õpitud tantse, millest kokku moodustus tantsulavastus „Mänguõhtu".

Tantsulaagrit korraldab MTÜ Tamsalu Tantsulaager.

Peakorraldajad:

Eliise Lindre, Lisanne Lindre, Evgenia Iarnia

Treenerid: 

Elly Naigla, Lisette Akkuratov, Caroline Kiviberg, Moona Mürk, Aleksia Yarnya, Helena Anette Hanni, Marcos Veeber, Marii Pukki

Vabatahtlikud:

Elina Kaska, Elis Viibur Grete Uudeküll-Lind, Emma Lotta Vikk, Kärt Maasik, Lola Hannus, Martta Raudsepp, Liis Tomasov, Jasper Hein, Riho Valdok, Sten-Lenar Nirgi

Pildil kogu tantsulaagri pere, pildistas Sten-Lenar Nirgi